Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Ομιλία βουλευτή ΛΑΟΣ Α. Γεωργιάδη στη βουλή 7/9/2010

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γρηγόριος Νιώτης): Το λόγο έχει ο ειδικός αγορητής του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κ. Άδωνις Γεωργιάδης.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ –ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε.
Θέλω να κλείσω, κύριε Υπουργέ Πολιτισμού, με ένα θέμα που προέκυψε την τελευταία στιγμή και το θεωρώ πολύ σημαντικό και γι’ αυτό το άφησα τελευταίο.
Προχθές ήταν στο γραφείο μου όλο το Διοικητικό Συμβούλιο των συμβασιούχων υπαλλήλων του ΟΠΕΠ. Δεν ξέρω κατά πόσο έχετε ασχοληθεί με αυτό. Μάλιστα σήμερα με πληροφόρησαν ότι ήλθαν σε επαφή με την κυρία Μενδόνη, η οποία κατά δική τους δήλωση δεν τους μίλησε καθόλου καλά.
Τι έχει συμβεί για τους συναδέλφους; Όλα τα αντικείμενα τα οποία πωλούνται στα ελληνικά μουσεία, τα αντίγραφα των αγγείων, των αγαλμάτων κλπ., ήταν επί πολλά χρόνια στο ΤΑΠΑ, το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων. Πρέπει να σας πω, χωρίς να επεκταθώ γιατί θα το κάνω στην αυριανή συζήτηση, ότι όσοι έχουν ασχολία -κι εγώ ασχολία επαγγελματική με αυτού το είδους τα πράγματα- γνωρίζαμε ότι η περίπτωση ΤΑΠΑ ήταν αστεία, δηλαδή δεν πωλείτο τίποτα τελικώς γιατί ήταν ένα σκληρό δημόσιο που δεν έκανε τίποτα.
Ιδρύσατε εσείς, ως κυβέρνηση Σημίτη δηλαδή, τον ΟΠΕΠ ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, για να υπάρχουν πωλητήρια. Πραγματικά έγιναν καλά πωλητήρια, όμορφα πωλητήρια, μπήκαν διάφορα μουσεία, άρχισε να γίνεται ένας τζίρος.
Φυσικά, όπως όλα γίνονται στην Ελλάδα, έγινε ένας τζίρος 3 -4 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, αλλά με τόσους που βάλανε μέσα ξόδευε 6. Γιατί η λογική ήταν, όπως κάθε επιχείρηση, όταν εισπράττω 4, να ξοδεύω 2, να ξοδεύω 3. Τώρα ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση και ήλθε μετά και η Νέα Δημοκρατία με άλλους τόσους και ξέφυγαν τα νούμερα. Εκεί έχετε δίκιο, μπαίνετε μέσα. Στην πραγματικότητα, όμως, δεν μπαίνετε μέσα γιατί φταίει ο ΟΠΕΠ, αλλά μπαίνετε μέσα γιατί κάνετε και οι δύο ρουσφέτια. Στην πραγματικότητα από εκεί πουλάγαμε και από τα εκμαγεία παίρναμε 50.000 ευρώ το χρόνο, με το ΟΠΕΠ πουλάμε και παίρνουμε 3 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Άρα, πείτε πως θα διορθώσετε το σφάλμα που κάνετε, να το καταλάβω. Αλλά μην μου πείτε ότι καταργείτε τον ΟΠΕΠ και πετάτε στο δρόμο τους συμβασιούχους που τους έχετε εκεί δέκα χρόνια και το γυρνάτε στο ΤΑΠΑ.
Είμαι βέβαιος ότι αν ψάξω στα Πρακτικά, κύριε Ευθυμίου, θα δω ομιλίες νυν κοινοβουλευτικών έξοχων ανδρών του ΠΑΣΟΚ που εξηγούν γιατί δεν δουλεύει το ΤΑΠΑ και πρέπει να γίνει ΟΠΕΠ. Μάλιστα, δεσμεύομαι να το κάνω στην αυριανή συζήτηση, να φέρω και τα Πρακτικά, μην τυχόν και έχει μιλήσει ο κ. Ευθυμίου. Μόνο και μόνο, κύριε Ευθυμίου γιατί είστε άνθρωπος ειδικός επί τους θέματος αυτού. Αλλά σίγουρα υπάρχουν, δεν μπορεί να μην υπάρχουν αφού το ιδρύσατε.
(Στο σημείο αυτό χτυπάει το κουδούνι λήξεως του χρόνου ομιλίας του κυρίου Βουλευτή).
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γρηγόριος Νιώτης): Τελειώνετε, κύριε Γεωργιάδη.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ – ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Τελειώνω, κύριε Πρόεδρε.
Για φανταστείτε τώρα να σας διαβάζω εγώ τα Πρακτικά των κοινοβουλευτικών του ΠΑΣΟΚ, γιατί το ΤΑΠΑ δεν δουλεύει και πρέπει να γίνει ο ΟΠΕΠ κι εσείς να μου εξηγείτε γιατί πρέπει να καταργηθεί ο ΟΠΕΠ και να γυρίσει το ΤΑΠΑ.
Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι. Κάποτε πρέπει σε αυτήν τη χώρα να σοβαρευτούμε. Ειλικρινά σας το λέω. Θέλω μία απάντηση τι συμβαίνει με τον ΟΠΕΠ. Και εν πάση περιπτώσει, θα τον καταργήσετε, αλλά τι θα κάνετε με αυτούς τους ανθρώπους που είναι δέκα χρόνια συμβασιούχοι εκεί; Θα τους πετάξετε στο δρόμο; Και αυτούς θα τους πετάξετε; Να πάρουμε όλοι μαζί τον Τόμσεν, εάν δεν μπορείτε μόνοι σας, να πούμε, κύριε Τόμσεν είναι άλλοι πενήντα, ογδόντα εκεί πέρα. Τι θα τους κάνουμε; Δέκα χρόνια τους έχουμε μέσα. Εάν δεν μπορείτε να τα βάλετε εσείς με την Τρόικα, πείτε να τα βάλουμε εμείς, αλλά δεν πετάμε ανθρώπους στο δρόμο. Σε κάθε περίπτωση, όμως, θέλω μία απάντηση, κύριε Υπουργέ, τι συμβαίνει με τον ΟΠΕΠ, γιατί θα γυρίσουμε στο πρότερο καθεστώς το οποίο ήταν εξωφρενικά κακό.
Ευχαριστώ πολύ.
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού)

1 σχόλιο:

  1. Θλίψη, πίκρα, οργή, αγανάκτηση. Όταν η ίδια, η "επίσημη" Ελλάδα φέρεται έτσι στον πολιτισμό της... τι να μας κάνουν οι ξένοι;;
    Λένε πως :
    Όταν κλείνει ένα σχολείο, ανοίγει μια φυλακή,
    όταν κλείνει ένας πολιτιστικός οργανισμός -και μάλιστα έτσι-, τι ανοίγει ;;
    βιοτεχνία μολόφ μήπως;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή