Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Ανάρτηση στο blog Tromaktiko

"Όταν κλείνει ένα σχολείο., ανοίγει μια φυλακή..."
 Κάπως έτσι το μάθαμε από τα μικράτα μας για να μπορέσουμε να συνειδητοποιήσουμε τι σημαίνει να αποστερείς από τους ανθρώπους τη γνώση.
Έπρεπε όμως επί ημερών ΠΑΣΟΚ να μάθουμε και άλλα ...χειρότερα:

"Όταν κλείνεις έναν "Οργανισμό Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού" φτωχαίνεις τη χώρα σου, απεμπολείς την παράδοση και την κληρονομιά σου.  Έγκλημα είναι - και το έγκλημα που διαπράττεις είναι παγκόσμιο, επειδή αυτό που έχεις δεν είναι δικό σου, ανήκει στον κόσμο ολόκληρο.

Φυσικά, ο Οργανισμός Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού, έχει ένα εξαιρετικά εντυπωσιακό παθητικό (σε νούμερα: ευρώ) - φρόντισαν πολιτικοί ΟΛΩΝ των παρατάξεων γι' αυτό.  Γι αυτό λοιπόν το λόγο αποφασίσθηκε από την κυβέρνηση να κλείσει ο ΟΠΕΠ! 

Τα νούμερα μίλησαν στον νου των ανθρώπων που συγκινούνται, μόνον, τρώγοντας γουρουνόπουλα τροφαντά και νόστιμα και αυξάνοντας το βάρος τους με τρόπο προκλητικό -να φανταστείτε ότι τα αμνοερίφια, και τα γουρουνόπουλα τρέπονται σε φυγή όταν μαθαίνουν ότι πλησιάζει το "πρόσωπο"!!!. 

Και βέβαια από τέτοια άτομα δεν μπορείς να περιμένεις πολιτιστικές ευαισθησίες.
Θα προβάλουν το ότι απήλλαξαν τον κρατικό μηχανισμό από ένα "ζημιογόνο παράσιτο".  Και θα μείνουν στην ιστορία ως οι νεκροθάφτες ενός συστήματος που -καλώς ή κακώς- θα μπορούσε με ένα νοικοκύρεμα να διαθέτει το μοναδικό ασυναγώνιστο "προϊόν" της Ελλάδας, τον Πολιτισμό της στο παγκόσμιο στερέωμα και ταυτόχρονα να φέρνει και χρήματα -πολλά χρήματα- στον κρατικό κορβανά.

Τρεις είναι οι κύριοι συντελεστές του εθνικού εγκλήματος -πρόκειται για έγκλημα επειδή γνωρίζουν ότι τα όσα εξαγγέλλουν σαν "αποκατάσταση της υπάρχουσας αθλιότητας" δεν θα γίνουν ποτέ:
1. ο Υπουργός του Πολιτισμού -ο οποίος ίσως είναι και ο πλέον αθώος : "έτσι" του λένε εγκάθετοι κομματικοί σύμβουλοι,΄"έτσι" κάνει.  Ποιος; Αυτός ο άνθρωπος που η οικογένειά του συνδέεται από χρόνια  με τον Πολιτισμό!!!.  ίσως θα μπορούσε να είναι ο ΜΟΝΟΣ που θα έσωζε την κατάσταση λόγω της σχέσης του με τον Πρωθυπουργό. Γι αυτό τον βαρύνει περισσότερο απ όλους το αποτέλεσμα!!!
2. Ο βαρύγδουπος -ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ- αντιπρόεδρος με το ύφος και το ήθος του "τσαμπουκαλή της πολιτικής" ... αποφάσισε. Θα το λουστούμε, όπως τον λούζονταν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και γελούσαν με την Ελλάδα (και μεις καμαρώναμε για τον Νταή μας made in Greece - Έ ρε λεβεντιά,  ο άνθρωπος "γαμεί και δέρνει", λεκτικά και μόνο)!
3. και καλύτερη : η εξωμότης της επιστήμης του πολιτισμού - η Αρχαιολόγος κ. Λίνα Μενδώνη. Αυτά που έμαθε στο πανεπιστήμιο τα έφτυσε για χάρη της πολιτικής. Προφανώς ελπίζει ότι θα είναι -κάποια στιγμή- και Υπουργός Πολιτισμού.
Η ιστορία δεν θα ξεχάσει τους συντελεστές της σμύκρινσης της εθνικής εικόνας. Κάποια μέρα τα παιδιά τους θα ντρέπονται για τους γονείς τους. Το ότι τους φτύνουν τα γεγονότα σήμερα -και όλοι οι Έλληνες των εις τους αιώνας αιώνων- δεν έχουν καμία σημασία γι αυτούς που εκχωρούν και εκχωρούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου