Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Ανάρτηση στο blog press-gr 20/09/2010

Δυναμική διαμαρτυρία των Εργαζομένων του Οργανισμού Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού Α.Ε. έξω από το Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού

Δυναμική κινητοποίηση πραγματοποίησαν σήμερα 70 εργαζόμενοι έξω από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού προκειμένου ο Υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος να ανακαλέσει τις απολύσεις των 250 εργαζομένων του ΟΠΕΠ στις 30 Σεπτεμβρίου.
Οι εργαζόμενοι φώναξαν αρκετά και ευρηματικά συνθήματα κατά της ηγεσίας του ΥΠ.ΠΟ.Τ. μεταξύ των οποίων και...
 τα ακόλουθα:
- «Λίνα, Παύλο είναι λυπηρό, είστε άσχετοι με τον Πολιτισμό»
- «Πάρτε πίσω τις απολύσεις, ο ΟΠΕΠ σας δίνει λύσεις»
- «Δεν υποχωρούμε αν δεν δικαιωθούμε»
Εν συνεχεία οι εργαζόμενοι επεξίωξαν και κατάφεραν να συναντηθούν με τον Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού κ. Τηλέμαχο Χυτήρη, ο οποίος άκουσε τα δίκαια αιτήματά τους (η πλειοψηφία των οποίων εργάζονται από 5 έως 9 συνεχόμενα έτη) και δεσμεύτηκε να τα μεταφέρει στον Υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο, προκειμένου να εξεταστεί κάποια λύση για το πρόβλημα.
Οι εργαζόμενοι δήλωσαν στον κ. Χυτήρη ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους έως ότου επέλθει οριστική λύση στο εργασιακό τους πρόβλημα, κάτι άλλωστε που ζήτησαν με ομόφωνο ψήφισμά τους και όλες οι συνδικαλιστικές παρατάξεις των μονίμων υπαλλήλων του ΥΠ.ΠΟ.Τ. κατά το πρόσφατο συνέδριό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου